Volá sa Rob McInnis a je fotograf. Kedysi bolo jeho prioritou fotografovanie ľudí a portrétov. No niečo mu však zmenilo pohľad na fotky ako také a teraz sa venuje projektu fotografovania zvierat.

Všetko sa to začalo, keď sa Rob vrátil z cesty po Južnej Amerike. Fotil na miestach, kde ľudia žijú v extrémnej chudobe a veľmi zlých podmienkach. Po príchode a všetkom čo zažil sa rozhodol zmeniť pohľad na fotografovanie a prehodnotiť jeho postavenie v spoločnosti. Ako sám povedal:

„Zažil a videl som ťažké veci a mal som veľmi veľa času zaoberať sa mojím vzťahom k fotografovaniu po tejto ceste.“

Cítil, že je veľmi nezodpovedné ignorovať všetko čo videl a takéto fotografovanie mu prišlo ako vykorisťovanie za cieľom získania postavenia. Zistil, že fotografovania zvierat mu umožňuje kritizovať tieto kruhy fotografov.

„Fotografovanie zvierat sa veľmi nelíši od fotenia ľudí. Narúšame ich priestor a preto je tiež potrebné nastaviť hranice a rozvíjať dôveru. Niekedy to ide ľahko, inokedy zasa nie. Stretol som sa s veľa chovateľmi a veľmi mi pomohli. Strávil som pri tom množstvo času, niekedy bolo potrebné spraviť snímok pod iným uhlom a jednoducho som musel aj hodinu čakať, kým sa zvieratá upokoja.“

Rob teda zmenil pohľad na svoje remeslo a rozhodol sa pre tento zaujímavý projekt so zvieratami. Pozrite si zopár zaujímavých záberov!

Zdroj: www.boredpanda.com, robmacinnis.com