Jedinečné výhľady, adrenalínové zážitky a nebezpečné útesy. To všetko láka smelých, ale aj menej odvážnych turistov. Žiaľ, nie každý si uvedomuje, že takéto miesta sa stanú ich osudnými. Kde prichádzajú turisti najčastejšie o život?

1. Mount Everest

Nachádza sa v Ázii v Himalájach. Ide o najvyšší vrch sveta, preto si viete predstaviť, aké je ťažké ho zdolať. Pre turistov je veľmi nebezpečný kvôli tlaku a málo kyslíka, príčinou úmrtí sú aj pády a lavíny.

2. Hawksbill Crag (Whitaker Point Trailhead)

Aj vám pripomína náš slovenský Tomášovský výhľad? Táto vyčnievajúca skala sa nachádza v Arkansase. Svojím výhľadom a krásnou prírodou všade navôkol láka turistov z celého sveta. Stačí jeden krok vedľa a hrozí vám nebezpečenstvo.

3. Grand Canyon

Každý cestovateľ musí mať na zozname aj tieto mohutné červené skaly. Grand Canyon je národný park, ktorý sa nachádza v severnej Arizone v USA. Príčinou smrti sú napríklad pády, horúčavy alebo sa ľudia rozhodnú sami skoncovať so svojím životom.

4. Cesta Yungas (Bolívijská cesta smrti)

Už len samotný názov vraví za všetko! Ide o najnebezpečnejšiu cestu na svete. Na kraji tejto cesty nájdeš náhrobky a pamätníky. Patria turistom, ktorí tu prišli o svoj život. Najviac ohrození sú cyklisti a vodiči áut.

5. Rieka Colorado

Rafting na rieke Colorado je obľúbenou atrakciou mnohých turistov. Čo je rafting? Adrenalínový vodný šport na divokej vode, kde sa súťaží na gumových nafukovacích člnoch. Avšak pozor! Adrenalín a jedinečný zážitok vás môže stáť život! Silný prúd rieky je veľmi nebezpečný a čln sa v ňom môže oveľa ťažšie ovládať.

6. Mount Hua

Pohorie nachádzajúce sa v Číne. Počas celej cesty majú turisti popruhy a prechádzajú tenkými doskami vo výške viac ako 2000 metrov. Tak čo, znie to dosť nebezpečne?

7. Angels Landing

Angels Landing je skalný útvar v Národnom parku Zion v juhozápadnom Utahu. Chcete mať istotu a radšej sa niečoho chytiť? Žiaľ, na výber tu veľmi nemáte. Z oboch strán hrozí pád a na adrenalíne ešte k tomu pridáva extrémne úzka turistická trasa.

8. Pedra da Gávea

Nezvyčajné pohorie v Brazílii láka množstvo turistov z celého sveta. Ide o najväčší skalný monolit, ktorý sa nachádza na pobreží. Výhľad zo samotného vrchu je neopísateľný. Avšak treba si dávať pozor kam stúpate.

9. El Caminito del Rey

Nachádza sa v Španielsku a v preklade to znamená „Malá kráľovská cesta“. O jeho meno sa zaslúžil španielsky kráľ Alfonso XIII., ktorý sa po útesoch poprechádzal v roku 1921, no odvtedy chodník chátral. Viaceré časti sa prepadli, výnimkou neboli ani niekoľkometrové trhliny. Dobrodruhov však tieto nedostatky neodrádzajú.

10. Villarrica Volcano

Villarrica je aktívna sopka v Čile. Skočili by ste do nej? To je otázka! Bungee jumping v aktívnej sopke láka každého odvážlivca. Ako to funguje? Skočíte z vrtuľníka rovno do sopky! Istí vás iba 350 metrov dlhé lano.

Zdroj: noizz.sk, brightside.me, dobrodruh.sk & wikipedia.org | Foto: pixabay.com