Zákerné obdobie, ktoré nás už dlho sprevádza prináša so sebou aj svoje obete. Nejde len o ľudské obete, no aj tie v oblasti samotnej ekonomiky. Všetko ide hore, ceny sa zvyšujú a neúnosne naberajú na intenzite. Potravinári sú nútení pristúpiť k zvýšeniu cien o 10 až 20 percent. Je to skutočne veľká záťaž, no je to bohužiaľ realita, ktorej sa neubránime.

„Žijeme dobu, keď zdražuje v podstate všetko, a je nemysliteľné, aby dlhodobo slovenský potravinársky priemysel na trhu nevedel zvýšiť svoje odbytové ceny. Chceme vyslať jasný signál, že v rámci celého potravinárskeho sektora z dlhodobého hľadiska je zvýšenie našich odbytových cien vo výške desať až 20 percent nevyhnutnosťou,“ vyjadril svoj postoj k spomínanej skutočnosti predseda SPPK Emil Macho.

Štátne teplárne zdražujú. Koľko si priplatíme za kúrenie? - Energetika -  Ekonomika - Pravda

Možno je to prekvapivé no pravda je taká, že oveľa vyššie ceny ako potraviny vykazujú pohonné látky či energie. Najvyššie zvýšenie cien priamo vyjadrili predovšetkým hydinári, cukrovarníci, pekárenský priemysel, mliekarenský sektor či výrobcovia vín. Ceny samotného vína sa pozdvihnú o 15 percent. Ani zďaleka nie je súčasná situácia vyhovujúca, no napriek tomu sa treba nad celou situáciou povzniesť a veriť návratu k lepšiemu.

Slovákov čaká v nasledujúcich mesiacoch ďalšie zdražovanie tovarov a  služieb, predpovedajú analytici - voFinanciach.sk

Zdroj: ekonomika.sme.sk|Foto: webnoviny.sk