Obdobie zberov je práve teraz. Ľudia v tomto období pomaly zbierajú úrody zo svojich záhrad a uskladňujú ich na tuhú zimu. Zelená a zdravá dobrota plná vitamínov nemôže chýbať ani v jednej záhrade. CUKETA je jednoducho výborná plodina, ktorú ak viete správne pripraviť, nebudete potrebovať k obedu vôbec pokrm z mäsa.
Keďže sa považujem za milovníčku záhrad a sadenia, cukete sa rozhodne nevyhýbam. Táto exotická zelenina obsahuje mnoho vitamínov, ktoré človek pre zdravie naozaj potrebuje. Tento rok sa mi urodilo v záhrade skutočne mnoho cukiet a práve preto som sa rozhodla pre jednoduchý experiment.
Základom celého zdravého a chutného receptu sú samozrejme cukety, ktoré si rozkrájate na menšie kúsky a vydlabete dužinu. Na panvici najskôr roztopíte masť s cibuľkou, ktorú pripečiete do sklovita. Postupne pridajte dužinu z cukety a chvíľu podusíte.
Keď sa všetky suroviny vzájomne prepoja, môžete pridať pretlačený cesnak, nadrobno nakrájanú šunku a salámu. Na záver len ochutíte soľou, korením, rascou, rozmarínom a bazalkou. Ako bonus môžete použiť strúhaný syr, ktorým cukety posypete a dáte zapiecť do rúry na približne 10 minút. Podávame s varenými zemiakmi spolu s maslom a čerstvou petržlenovou vňaťou. Prajem Vám dobrú chuť!
Zdroj / Foto: ČoJee.sk