Japonský umelec, ktorý sa nechá prezývať Gaku vyrezáva nádherné ornamenty a obrazy do celkom obyčajných a každodenných vecí – akými sú napríklad jablká, brokolica či baklažán. Nejde však o žiadnu novinku – jedná sa o staré japonské umenie mukimono, čiže tradičné vyrezávanie ornamentov a obrázkov do jedla, ktoré sa rozšírilo už počas šestnásteho storočia v Thajsku a prirodzene sa títo umelci rozmohli aj v Japonsku.
Japonci však vyrezávali ornamenty najmä do melónov, avšak Gaku vyniká svojou kreativitou. Do ovocia a zeleniny vyrezáva komplikované vzory a textúry, aké sa len tak ľahko nevidia. Keďže viacmenej pracuje najmä s ovocím a zeleninou, musí ornamenty vyrezávať pomerne rýchlo, aby jedlo určené na konzumáciu zostalo čerstvé. Po odstránení šupky totiž ovocie začne hnednúť. Najťažšie je však určite vyrezávať do menšieho ovocia a zeleniny – ako sú napríklad reďkovky, paradajky alebo limetky. Ak si myslíš, že si umelec zo svojich diel vytvára doma výstavy, mýliš sa. Iba ich odfotí, posunie svojim fanúšikom na internete a jednoducho ovocie zje, pretože potraviny dlho nevydržia. A s akým ovocím pracuje najradšej? Tvrdí, že s banánmi, keďže sú mäkké a tým pádom sa s nimi aj dobre pracuje. Tak vidíš, čo všetko sa dá z obyčajnej zeleniny alebo ovocia vytvoriť. Trúfol by si si však tieto kreácie zjesť?