Prvá augustová sobota bola pre fanúšikov amerického futbalu a flag futbalu v znamení tradičného podujatia BEACH FLAG. Už 4. ročník priniesol atraktivitu, zaujímavé a vypäté súboje, rekordnú divácku návštevu a súboj o titul šampióna až do posledného drive-u.

BEACH FLAG
Foto: Marek Karais

Už počas registrácie tímov na podujatie bolo jasné, že organizátori nebudú mať problém s naplnením kapacity tímov pre turnaj. Počas predchádzajúcich ročníkov si BEACH FLAG vybudoval meno kvalitného, prestížneho a obľúbeného eventu, ktorý je výborným spojením športového vyžitia a príjemnej a rodinnej atmosféry. Svedčí o tom aj presah do zahraničia. Počas 4. ročníka si cestu na podujatie našli aj tímy z Českej republiky a Rakúska.

Priebeh BEACH FLAG 2024

Zo základných skupín si cestu do semifinále vybojovali obhajcovia titulu, majstri Slovenska vo flag futbale, Istropolis Invincibles, tak isto aj dvojnásobný víťaz BEACH FLAG a aktuálny majster Českej ligy amerického futbalu – Nitra Knights, tím Tumbili a hráči tímu Past our Prime.

BEACH FLAG
Foto: Marek Karais

Semifinálové súboje nepriniesli prekvapenia a favoriti si vo svojich zápasoch presvedčivo postrážili postup do súboja o titul šampióna. V zápase o tretie miesto sa stretli tímy Past our Prime proti Tumbili. Polčasové vedenie si Past our prime nedokázali udržať do konca a po dvoch zastavených drive-och vedenie na svoju stranu strhli hráči Tumbili. Svoju štvrtú účasť tak prvý krát dokázali premeniť na cenný kov.

Repríza finále z roku 2023

Repríza finále z minulého roka priniesla opäť zaujímavý súboj čerstvo korunovaných majstrov českej ligy amerického fubalu z Nitra Knights a majstrov Slovenska vo flag futbale z Istropolis Invincibles. Vyrovnaný a najkvalitnejší súboj na turnaji boj veľkým ťahákom aj pre divákov. Polčasové vedenie Istropolis Invincibles o jeden bod sa hráči Nitry snažili strhnúť na svoju stranu. Zaujímavé súboje, akrobatické zákroky a skvelé defenzívne výkony oboch tímov vyvrcholili do posledného drive-u, ktorý mal pod svojou taktovkou QB Boris Bútora, ktorý potreboval skórovať. Krátkosť času, pevná obrana a nevyužité viaceré sľubné šance však znamenali 4 neúspešné pokusy. Z víťazstva a obhajoby titulu sa teda opäť tešili hráči ISTROPOLIS INVINCIBLES.

BEACH FLAG
Foto: Marek Karais

Celkové dojmy z BEACH FLAG-u priblížil Peter Német, hlavný organizátor podujatia:

Opäť máme za sebou skvelý ročník, ktorý ukázal nie len potenciál, ale aj prestíž, ktorú si za predchádzajúce roky BEACH FLAG vybudoval. Zaznamenali sme rekordnú účasť tímov, rekordnú divácku návštevu a veľký záujem o podporu podujatia zo strany sponzorov, či dobrovoľníkov. Záujem zo zahraničia nám umožnil okrem iného usporiadať aj prvý zápas ženských tímov v podaní Istropolis Winvincibles a Brno Amazons. Veľmi ma teší aj prisľúbená účasť viacerých tímov pre ďalší ročník, čo je pre nás záväzok podujatie opäť posunúť na ďalší level. Určite musím poďakovať našim partnerom, bez ktorých by nebolo možné podujatie organizovať. Najväčšiu zásluhu na tom majú Mestská časť Bratislava – Petržalka a Bratislavský samosprávny kraj – najlepšie miesto pre život, ktorý sú pri nás a podporujú podujatie už tretí rok.

Zdroj: SAAF / Foto: Marek Karais

BEACH FLAG
Foto: Marek Karais
BEACH FLAG
Foto: Marek Karais