Palacinky sú veľmi obľúbeným a chutným jedlom nielen detí, ale aj dospelých. Vôňa detstva, ktorá sa šíri celou kuchyňou je neopísateľná. Dosiahnuť jemné, vláčne a najchutnejšie palacinkové cesto však nie je vôbec jednoduché.

Výborné hrnčekové palacinky. Klasický RECEPT

S palacinkami som mala vždy problém, nakoľko som nevedela odhadnúť presný pomer ingrediencií potrebných na samotné cesto. Odkedy sa riadim receptom od vynikajúcej a známej cukrárky Adriany Polákovej, palacinky sú nielen radosťou ale aj najchutnejším jedlom na svete.

Pečie sladkosti a nepriberie. Ako to robí? Adriana Poláková má svoje finty

Ako vytvoriť to najchutnejšie a najkvalitnejšie palacinkové cesto?

Budeme potrebovať: 300 ml mlieka, 2 vajíčka, 200 g hladkej múky, 1 vanilkový cukor, štipku soli a rastlinný olej, ktorý nám poslúži na natieranie panvice. Ja pridávam do palacinkového cesta aj nastrúhanú kôru z citróna, ktorou nič nepokazíte. Práve naopak! Zvýrazníte a podčiarknete len pravú chuť neopísateľného palacinkového cesta.

Hrnčekové palacinky - základný recept - recept 5min. | RECEPTY.sk

Ako na to? Jednoduchý návod, ktorý zvládne aj skutočný začiatočník.

Zdroj: ČoJee.sk|Foto: kuchynalidla.sk|Video: YouTube.com