Kevin Spacey bude nahradený v jednom z jeho prvých filmových projektov tohto roku. Deje sa tak uprostred viacerých obvinení zo sexuálnych útokov, ktoré proti nemu vzniesli od roku 2017.

EW nedávno potvrdilo, že herca z projektu odstránili, a že čoskoro oznámia náhradu.

Kevin Spacey, 62-ročný herec, sa mal objaviť v historickej dráme režiséra Pétera Soósa 12:42: Gateway to the West. Avšak zástupca spoločnosti Galloping Entertainment potvrdil, že účinkujúci už sa vo filme neukáže.

„Skutočne môžem potvrdiť, že Kevin Spacey bol z projektu odstránený,“ uviedol Carlos Alperin z Galloping Entertainment pre EW prostredníctvom e-mailu. „Čoskoro oznámime, kto ho nahradí.“
Právny zástupca Spaceyho okamžite neodpovedal na žiadosť o potvrdenie. Spacey sa minulý týždeň údajne priznal k obvineniam Spojeného kráľovstva, pričom súdny proces naplánovali na jún 2023.

kevin spacey

Variety zverejnili správu o Spaceyho odchode z projektu. Tam by sa herec ukázal ako maďarský svätý muž, ktorý sa pokúša zastaviť európsku inváziu vedenú Džingischánom.

Správa prišla po tom, čo Spaceyho v máji obvinili zo sexuálneho napadnutia niekoľkých mužov. K útokom údajne došlo v rokoch 2005 až 2013.

Herec Anthony Rapp najprv Spaceyho obvinil z nechcených sexuálnych útokov, keď mal Rapp 14 a Spacey 26. Počas obvinení od viac ako tuctu ľudí Spacey tvrdil, že je nevinný. Neskôr sa Rappovi ospravedlnil, ale poznamenal, že si stretnutie nepamätá.

Spacey je stále pripravený objaviť sa v iných projektoch, vrátane filmu The Man Who Drew God, pričom producent povedal EW, že ho obvinenia voči hercovi neznepokojujú.

„V Taliansku nepoznáme podrobnosti o všetkom, takže nehovoríme o tom, o čom nevieme,“ povedal Nero. „O týchto veciach nemôžem hovoriť. Viem len, že Kevin je skvelý herec. To ma zaujímalo a nič viac.“

Producenti pre Peter Five Eight – ďalší nový film, v ktorom hrá Spacey – tiež predtým EW prostredníctvom e-mailu povedali, že herca podporujú.

Mohlo by Vás zaujímať:

Zdroje: ew.com | Foto: imdb, instagram.com/kevinspacey