Dubajská svetová výstava Expo, ktorá potrvá do apríla 2022, ponúka pavilóny z viac ako 190 krajín, ktoré predstavujú najnovšie inovácie a technológie. Je to však aj destinácia na stravovanie, ktorá ponúka oslnivú ponuku pouličného jedla, kvalitného stravovania a honosných reštaurácií.

Jedáleň Alkebulan je vstupnou bránou do afrického jedla, kultúry, umenia a hudby. Jeho kurátorom je americký šéfkuchár celebrít Alexander Smalls a jeho cieľom je zdôrazniť chute jedla moderným a autentickým spôsobom. Smalls nedávno oznámil, že plánuje preniesť tento koncept do Londýna a New Yorku. Šéfkuchár Davisha Burrowes bol v popredí pri uvádzaní Alkebulanu k životu. Rozlišovanie medzi mnohými kuchyňami z afrického kontinentu je súčasťou poslania tejto jedálne. Tak ako nemôžete miešať taliansku a španielsku kuchyňu, hoci sú na rovnakej pôde, to isté platí aj pre kuchyne z Afriky.

Penja's red red green stew.

KOJAKI
Domáce kórejské chute sa stretávajú s vysokokultúrnou japonskou kuchyňou v Kojaki. Kórejský šéfkuchár Jin Chul Kim varí japonskú kuchyňu už 25 rokov a teraz v tejto luxusnej reštaurácii spája svoje korene so svojimi zručnosťami. Jedlo je kultúra, ktorá nikdy zo sveta nevymizne. Kim berie svoju úlohu v Kojaki veľmi vážne. Jeho úlohou je upokojiť ľudský jazyk tými najlepšími lahôdkami. Ešte pred samotným ochutnávaním návštevníci vstupujú do priestoru vyzdobeného vetvami z čerešňových kvetov.

14 expo 2020 dubai pavilions

Rodina je srdcom kórejskej kultúry a reštaurácia ponúka obľúbené domáce jedlá. Začnite svoju cestu Kojaki s jeho najpredávanejším predjedlom – sladkým, pikantným a chrumkavým kórejským vyprážaným kuracím mäsom. Potom skúste kimchi guláš s tofu, hubami shiitake a správnym množstvom korenia. Ak dostanete chuť na niečo sladké a nezabudnuteľné, určite dajte šancu tradičnému dezertu pod názvom bingsu. Dovezený japonský ľad (zjavne vybraný pre svoju čistotu) sa jemne nastrúha na konzistenciu cukrovej vaty a potom sa ochutí a naleje, ako keby to bolo umelecké dielo. Bingsu s jahodovou príchuťou je spárované s glazovanými jahodovými lupienkami a jemnou jahodovou penou.

Kojaki's mango bingsu.

Môžete sa tu vydať na kulinársku cestu po Hodvábnej ceste – starodávnej obchodnej ceste, ktorá viedla z Číny cez Blízky východ až do Stredozemného mora. Jedlá zahŕňajú afganskú knedľovú polievku, západočínske rezance, juhoindický guláš a perzský baklažán. Ak nemáte radi kávu nájdete tu zmrzlinovú stanicu, kde sa podávajú chute inšpirované korením tradične používaným v saudskoarabskej kuchyni. Ruža, čili, šafran, pistácie, čierne sezamové semiačka a iné sa naberajú do vaflových kornútkov alebo sa podávajú v zmrzlinových sendvičoch. Ak to neznie dosť lákavo, môžete vyskúšať zmrzlinu lokma, obľúbený blízkovýchodný dezert, ktorý pozostáva z vyprážaného cesta a sladkého sirupu.

Sard serves delicious coffee and sweet treats.

Zaujíma Vás…?

Zdroj: edition.cnn.com|Foto: CNN.COM/ KARIM SAHIB/AFP/GETTY IMAGES