Martijn Garritsen, viac známy pod umeleckým menom Martin Garrix, sa narodil v holandskom Amsterdame. Hoci má len 27 rokov, už teraz patrí medzi najpopulárnejších DJ-ov sveta!

Holandsko je známe svojimi talentovanými a populárnymi DJ-mi. Keď sa však hovorí o holandských talentoch, Martin Garrix v tomto zozname nesmie chýbať! Hudbe sa aktívne venuje už od roku 2010. Obrovský zlom v kariére však dosiahol v roku 2013, keď vydal svoj hit Animals. V tom momente jeho hudobná kariéra nabrala plné obrátky a odvtedy sa už nezastavila.

Garrix mal iba 17 rokov v čase, keď vydal song Animals. Stal sa tak najmladším producentom, ktorý kedy získal prvé miesto na platforme elektronickej hudby Beatport. Táto pieseň sa však stala aj komerčným úspechom. Debutovala totiž na prvom mieste v UK Singles Chart a na 21. mieste rebríčku Billboard Top 100. Okrem toho tiež dosiahla rebríčky TOP 10 takmer po celom svete.

Úspech pokračuje

Holandský mladý talent sa však dokázal udržať na vrchole slávy aj naďalej. Počas nasledujúcich rokov vyprodukoval niekoľko ohromne úspešných hitov, medzi ktorými nechýbali ani spolupráce s najhorúcejšími menami hudobného sveta. Nechýbali medzi nimi hviezdy ako Bebe Rexha, Avicii, Dua Lipa, David Guetta, Ed Sheeran, Khalid a mnoho ďalších. Všetky tieto spolupráce Garrixovi priniesli vrcholové pozície v hudobných rebríčkoch.

Hviezdy skupiny U2, Bono a The Edge, sa s Garrixom spojili v spolupráci na piesni We Are The People, ktorá sa stala ústrednou hymnou futbalovej Európskej ligy UEFA. Tento song vyšiel 14. mája roku 2021, teda na Garrixove 25. narodeniny.

Tento mladý DJ však nezaostáva ani v živých vystúpeniach. V súčasnosti je jedným z najžiadanejších mien hudobných festivalov. Na Tommorowlande, jednom z najznámejších elektronických festivaloch sveta, vystupuje pravidelne takmer každý rok. Slovenskí fanúšikovia sa tentokrát môžu tešiť na Garrixa aj na Slovensku. Vystúpi totiž 18. augusta na slovenskom festivale LOVESTREAM. Návštevníkov festivalu tak hneď v jeho prvý deň čaká svetová šou. Vstupenky na tento deň LOVESTREAMu sú na jeho webových stránkach k dispozícii za 79 eur. Trojdňový lístok je v predaji za cenu 189 eur.

Mohlo by vás zaujať!?

Zdroj: allmusic.com, storyofsong.com, lovestream.sk / Foto: youtube.com/MartinGarrix