Pozri sa na zdravé jednoduché recepty pre všetkých, nie len pre vegánov.
Nepečený jahodový cheesecake (4 porcie) 20 min.
SUŠIENKOVÝ KORPUS:
150 g vegánskych sušienok, 4 PL arašidového masla
PLNKA:
16 jahôd, 800 g sójového jogurtu osladeného vanilkou, 60 g proteínového prášku škoricovej alebo vanilkovej príchute, 45 g kukuričného škrobu, 250 ml mandľového mlieka
OZDOBY NA VRCH:
4 jahody, kúsky sušienok ktoré zostali, čokoládový sirup, arašidové maslo
PRÍPRAVA:
Jahody prekrojíme na polovice. Sušienky rozdrvíme na strúhanku a zmiešame s arašidovým maslom, aby vzniklo cesto. To rovnomerne vtlačíme do nádobky. Zmiešame mandľové mlieko, kukuričný škrob, proteínový prášok a jogurt v panvici. Zapneme oheň a zahrievame, kým plnka nezhustne. Potom odstavíme z ohňa. Vložíme jahody do každej nádobky okolo okraja. Plnku nalejeme rovnomerne do stredu každej nádoby. Dáme na 30 minút do chladničky.
Pri podávaní posypeme sušienkami, krémovým arašidovým maslom, čokoládou a jahodami.
Cícerovo- paradajkovo- brokolicová omeleta (4 porcie) 20 min.
CESTO NA OMELETU:
¾ šálky cícerovej múky, 2PL kvasníc, 1ČL prášku do pečiva, ½ ČL soli, ¾ šálky vody, ½ šálky nakrájanej jarnej cibuľky, 2PL olivového oleja, 6 cherry paradajok, 1 zväzok brokolice
PRÍPRAVA:
V miske zmiešame cícerovú múku, droždie, soľ, prášok do pečiva a vodu do tekutej konzistencie. Pridáme jarnú cibuľku. Paradajky a brokolicu uvaríme a ochutíme na vopred rozohriatej panvici (na vysokej teplote), ktorú sme potreli 1PL olejom. Na strednom ohni zohrejeme 1PL olivového oleja. Nalejeme cesto. Varíme 5-6 minút, kým základ nie je zlatistý. Na polovicu omelety dáme paradajky a brokolicu a preložíme. Podávame ihneď.
Ryžové tiramisu (1 porcia) 10 min.
POTREBUJEME:
1 šálka sójového jogurtu, 40 g vegánskeho vanilkového proteínového prášku, 2 ryžové koláčiky, 1 šálka vychladenej kávy, 1PL kakaového prášku, javorový sirup podľa chuti
PRÍPRAVA:
V miske zmiešame jogurt a proteínový prášok. Ak chceš viac sladkosti, môžeš pridať napríklad javorový sirup. Naberieme ⅓ tejto zmesi na dno okrúhlej misky. Ponoríme 1 ryžový koláčik do vychladenej kávy a navrstvíme na jogurtovú zmes v miske. Pridáme ďalšiu vrstvu ⅓ jogurtu a na vrch dáme ďalší namočený ryžový koláčik. Navrch nalejeme zvyšnú tretinu jogurtovej zmesi. Pomocou sitka posypeme vrch kakaovým práškom. Vychutnať si ho môžeš ihneď alebo ho vložiť cez noc do chladničky.
Arašidové tofu satay špízy (3 porcie) 1h 20 min.
TOFU A MARINÁDA
395g extra tuhého tofu, 2 strúčiky cesnaku, 2PL červenej kari pasty, ¼ šálky plnotučného kokosového mlieka, 1ČL údenej papriky, 2ČL javorového sirupu 2ČL tamari omáčky, drevené špajle
ARAŠIDOVÁ OMÁČKA
1PL červenej kari pasty, ¼ šálky arašidového masla, 1PL javorového sirupu, 1ČL čili vločiek, ½ ČL sezamového oleja, 1 PL tamari omáčky, 1 lyžica limetkovej šťavy, ½ ČL ryžového octu, 1 strúčik cesnaku, 1ČL strúhaného zázvoru, 2 PL kokosového plnotučného mlieka
PRÍPRAVA:
Nakrájame tofu na kocky. Zmiešame všetky ingrediencie na marinádu v miske. Pridáme kocky tofu a poriadne ich obalíme. Dáme do chladničky aspoň na 30 minút. Na každú vopred namočenú paličku napichneme kocky tofu.
Predhrejeme rúru na 230 ° C na funkciu pečenie. Špízy pečieme približne 30 minút, pričom ich počas procesu 2-3 krát otáčame. Prepneme rúru z pečenia na grilovanie a grilujeme ešte niekoľko minút. Zmiešame všetky ingrediencie arašidovej omáčky v miske. V prípade potreby omáčku zriedime polievkovou lyžicou kokosového mlieka alebo vodou. Špízy podávame s arašidovou omáčkou.
Možno ťa zaujme!?
Zdorj: everyveganrecipe.com/ FOTO: Freepik.com