RSPCA začala vyšetrovanie po šokujúcich videozáznamoch, ktoré ukázali, ako vodič vyhodil sedem psov na mestskú ulicu. CCTV zachytila moment, kedy boli psy, o ktorých sa predpokladá, že pochádzajú zo šteniatkovej farmy, opustené v Coventry o 14:30 30. decembra. V klipe je vidieť vodiča, ako zastavuje svoju dodávku na chodníku predtým, ako otvorí zadné dvere a schmatne sedem psov.

Zmätené zvieratá boli vytlačené a vyhodené na cestu. Vodič potom zabuchol dvere, sadol si opäť na miesto vodiča a odišiel. V srdcervúcich scénach sa psy rútia späť k dodávke, zatiaľ čo muž sa vzďaľuje a necháva spanikujúce zvieratá na ceste. Obyvateľ, ktorý to zhrozene sledoval, kontaktoval políciu, ktorej sa podarilo zvieratá odchytiť. Niektoré psi, ktorí sú zmesou rôznych plemien vrátane španielov a teriérov, boli čipovaní, ale ich údaje neboli zaregistrované. Sedem psíkov, ktorí dostali mená Bertha, Nelly, Tilly, Dottie, Molly, Bob a Ginger, teraz dostávajú starostlivosť v centrách na záchranu zvierat RSPCA.

RSPCA požiadala o pomoc pri identifikácii vodiča, pričom charita pre zvieratá uviedla, že medzimesačne zaznamenáva nárast počtu opustených zvierat. Zábery sú skutočne šokujúce. Vidieť úbohých psov v takom očividnom zmätku a trápení, keď dodávka odchádza, je srdcervúce. Našťastie si jeden z verejnosti všimol, čo sa stalo, a kontaktoval políciu, ktorej sa podarilo psov odchytiť a priviesť ich do našej zvieracej nemocnice, kde sa im teraz dostáva potrebnej starostlivosti.

Všetci páchli výkalmi a močom a väčšina z nich má kožné problémy. Jeden pes yorkieho typu bol silne zakrpatený. Už teraz vidíme, že počet opustených zvierat z mesiaca na mesiac rastie a sme pripravení na nárast opustených a zanedbaných zvierat, keďže vlastníctvo domácich zvierat počas blokovania prudko vzrástlo, pričom odhadom 3,2 milióna ľudí minulý rok privítalo domáce zvieratá do svojho života. Žiadame ľudí, aby sa túto zimu pripojili k záchrane a pomohli nám tak pomôcť zvieratám a priviesť opustené zvieratá do bezpečia.

Vedeli ste, že…?

Zdroj: dailymail.co.uk|Foto: DAILYMAIL.CO.UK/RSPCA/SWNS|Video: YouTube.com