62-ročný Kevin Spacey čelí trestnému stíhaniu za štyri prípady sexuálneho napadnutia. Nemôže byť však formálne obvinený, pokiaľ nevstúpi do Anglicka alebo Walesu.

Britské úrady povolili trestné stíhanie voči Kevinovi Spaceymu v štyroch bodoch sexuálneho napadnutia troch mužov.
Povolenie obviniť Spaceyho nasleduje po vyšetrovaní metropolitnej polície. K údajným útokom došlo v rokoch 2005, 2008 a 2013 v Londýne a Gloucestershire. Zástupcovia Spaceyho sa k tejto veci nevyjadrili.

V roku 2017 herec Anthony Rapp verejne obvinil Spaceyho zo sexuálneho zneužívania. Stalo sa tak na párty v roku 1986, keď mal Rapp 14 a Spacey 26. Rapp momentálne žaluje Spaceyho na federálnom súde.

Spaceyho tiež obvinili zo sexuálneho napadnutia 18-ročného muža v roku 2016. Prokurátori boli nútení toto obvinenie stiahnuť po tom, čo obeť údajná odmietla vypovedať.

Kevin Spacey čelil obvineniu z ohmatávania a pokusu pobozkať jeho maséra predtým, ako mu ponúkol orálny sex počas masáže. Stalo sa tak v Kalifornii v roku 2019. Masér zomrel nečakane pred súdnym procesom a prípad bol zamietnutý, keď jeho príbuzní stiahli žalobu.


Spacey je oscarový herec a bol hlavnou postavou hitu House of Cards na Netflixe, kým ho po obvineniach zo sexuálneho obťažovania nevyradili zo seriálu. Mal hrať v thrilleri All the Money in the World režiséra Ridleyho Scotta, keď ho na poslednú chvíľu nahradil Christopher Plummer. V roku 2000 získal Oscara za najlepší mužský herecký výkon vo filme „American Beauty“ a v roku 1996 získal cenu za najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe za „The Usual Suspects“. Bol tiež prominentným divadelným hercom, v roku 1991 získal cenu Tony ako hlavný herec vo filme „Lost in Yonkers“ a v roku 2017 bol hostiteľom cien Tony.

Mohlo by Vás zaujímať:

Zdroje: nytimes.com, npr.org | Foto: pixabay, instagram.com/kevinspacey

reklama