Prinášame filmy a seriály pre ľudí, ktorí sa chcú bližšie pozrieť na život zosnulej kráľovnej.

Tragický odchod kráľovnej Alžbety II. je poznačený jej vládou trvajúcou viac ako 70 rokov. Bola milovanou politickou osobnosťou napriek tomu, že počas svojho života znášala veľa kritiky a utrpenia. Jej život inšpiroval nielen seriály, ale hlavne filmy, ktoré jej životnú cestu popisujú.

alžbeta II a filmy o nej

The Queen (2006)

Film z roku 2006 sleduje kráľovskú rodinu po tragickej smrti princeznej Diany. Tento film ukazuje každého, kto zápasí s takou veľkou stratou, ktorá sa pre kráľovnú len zhoršuje politickým a verejným tlakom. Mirren získala Oscara za najlepší ženský herecký výkon za výkon v úlohe Alžbety II., čo samo o sebe zaručuje nahliadnutie do tohto strhujúceho popisu jedného z najbolestivejších momentov v živote kráľovnej.

The Queen (2009)

Táto dokumentárna dráma mala päť epizód, pričom každá z nich zobrazuje kráľovnú počas významného okamihu v jej živote. Alžbetu tu stvárňuje viacero herečiek, vrátane Emilie Fox, Samanthy Bond, Susan Jameson, Barbary Flynn a Diany Quick.

A Royal Night Out (2015)

Tento film sleduje princeznú Alžbetu, ktorá si so svojou sestrou Margaret vyšla v noci do mesta, aby oslávila víťazstvo Európy nad nacistami. Je veselým a nezvyčajným zobrazením života kráľovnej, keď sa ona a jej sestra strácajú počas divokého večera ako civilisti. Ukazuje, že kráľovná bola vo svojom jadre obyčajnou ženou, ktorá chcela byť slobodná a užívať si život ako všetci ostatní.

The Crown (2016)

Známy seriál od Netflixu zaznamenáva život kráľovnej Alžbety II. Po jej svadbe s princom Philipom, narodení princa Edwarda, vzostupe Margaret Thatcherovej a mnohých konfliktoch a škandáloch medzi nimi zostáva The Crown napriek svojim nepresnostiam jednou z najpopulárnejších a strhujúcich historických drám na svete.

Elizabeth: The Unseen Queen (2022)

Tento televízny dokument odhaľuje viac ako hodinové domáce videá Alžbety a jej rodiny, ktoré verejnosť predtým nevidela. Film predstavuje zábery Alžbety: keď bola ešte dieťa, keď prvýkrát cestovala do zahraničia a keď sa zasnúbila s princom Philipom. Pozorovať Alžbetu prechádzať si skutočnými okamihmi jej života bude pre každého, kto sa pozerá, neskutočný zážitok, a to najmä teraz.

Okrem týchto vyššie spomenutých filmov a seriálov stojí za to pripomenúť si i moment počas Letných Olympijských hier v Londýne z roku 2012, kde si osobne zahrala po boku Jamesa Bonda. Tento okamih si môžete pozrieť nižšie.

Mohlo by Vás zaujímať:

Zdroje: mashsable.com, IMDB | Foto: pixabay, instagram.com/buckinghampalaceroyal