Maldivské ostrovy, ktoré sa nachádzajú v neuveriteľne tyrkysovo modrých vodách Indického oceánu, sa stali luxusnou dovolenkovou destináciou, ktorej sa len málokto vyrovná. Ale medzi šnorchlovaním pri útesoch, dopĺňaním opálenia a všeobecným posunom slova „relaxácia“ do nových výšin je tu kľúčová otázka, čo jesť – a kde. Našťastie krajina výrazne prevyšuje svoju cestovnú váhu, pokiaľ ide o kulinársky výber, a to vďaka exkluzívnym rezortom, kde šéfkuchári celebrít vyrábajú niektoré z najlepších a najdrahších surovín na svete – ako aj miestne produkty – na ohromujúce taniere.

Majte na pamäti, že Maldivy pozostávajú z 26 atolov, ktoré sú plné viac ako 1 000 ostrovov, ktoré zaberajú desiatky letovísk – všetky sa rozprestierajú na 90 000 kilometroch štvorcových – takže skákanie medzi nehnuteľnosťami na jedlo nie je v skutočnosti možnosťou. Nebojte sa, jedlo v týchto 10 rezortoch je rovnako lákavé ako biely piesok a úžasné západy slnka. Luxusný rezort naboso, ktorý si vybrali celebrity vrátane Madonny, Paula McCartneyho a Beckhamovcov, nie je žiadnym prekvapením, že stravovacie možnosti Soneva Fushi patria k tým najlepším na Maldivách.
Možnosti na tomto súkromnom ostrove zahŕňajú sushi reštauráciu So Hands On, osemmiestny súkromný jedálenský priestor vyvinutý v spolupráci s tromi japonskými šéfkuchármi Kenji Gyoten ocenenými hviezdičkou Michelin.

Joali Maldives' restaurant is designed to resemble two giant manta rays.

Luxusná reštaurácia Fenesse v hoteli Jumeirah Vittaveli, ktorá ponúka výber z deviatich miest na jedenie, kombinuje klasickú a súčasnú francúzsku kuchyňu.Hovädzí tatarák z Kobe, jahňacina v bio bylinkovej kruste, homár Thermidor alebo klasická francúzska bujabéza z rybieho guláša sú len niektoré z možností jedálneho lístka pre gurmánov, ktorí stolujú nad azúrovými vodami Indického oceánu. Pravidelnými návštevníkmi sú aj hosťujúci kuchári ocenení michelinskou hviezdou z celého sveta ako Ollie Dabbous a Anthony Demetre, ktorí šťastlivcom rezortu prinášajú svoj vlastný jedinečný štýl a skúsenosti.

Aragu Restaurant & Cru Lounge - Outdoor Sitting Area

V Manta Ray Treehouse hostia jedia uprostred stromov v priestoroch vytvorených z prírodných materiálov, ktoré sú navrhnuté tak, aby pripomínali dve obrovské vodné krásy. Každý priestor má kapacitu až osem hostí, ktorí si pochutnajú na maldivskom menu s miestnymi obľúbenými jedlami, ako je tuniak s chilli a limetkou, rybie kari a domáci homár. Hostia môžu očakávať jedlá, ktoré čerpajú z jeho globálnych skúseností, ako je teplý kráľovský krab s kaviárom a yuzu alebo pena z tuniaka a melónu s bazalkovým práškom.

Tandoor Tapas (credit - Thomas Alexander Photography) (1)

Ithaa na ostrove Rangali Conrad Maldives zaznamenala pri svojom otvorení v roku 2005 jedinečné prvenstvo a stala sa prvou podmorskou reštauráciou na svete. Päť metrov pod vlnami sa hostia pozerajú na koralové záhrady a vychutnávajú si pozoruhodne rozmanitý morský život v oceáne. Súčasťou obeda môže byť šalát z maslového pošírovaného homára s bielou broskyňou, polievka z artičokov a pečeného cesnaku alebo tvarohový koláč s pečenou tekvicou na mede. Ithaa je otvorená na koktaily, obedy a večere a môže byť rezervovaná aj na súkromné stolovanie alebo dokonca svadbu.

Ithaa was the world's first undersea restaurant when it opened in 2005.

Mohlo by Vás zaujímať…

Zdroj|Foto: edition.cnn.com